Сам Бригс е била… дебаланка.

Може да вярвате, а може би не, но това е факт! Най-атлетичната жена на Земята за 2013 г. е била дебеланка като по-млада. Сам Бригс, шампион на CrossFit Games 2013 и носител на прякора Хендж, което означава мускулест, споделя че като е била по-млада са я наричали Дебелата Сам.

„Много хора не знаят, че преди да започна да се занимавам с CrossFit имах един дълъг период, в който ме наричаха Дебелата Сам. Докато учех в университета работех в пъб и се хранех не толкова здравословно, както може би се досещате, а  и пиех адски много. За капак на всичко, бях спряла да се занимавам с футбол и точно тогава наистина бях…закръглена.

samantha2

Саманта Бригс има доста богато спортно минало. Тя е  представител на Великобритания в нейната възрастова категория на Световният шампионат по дуатлон и сега е избрала да фокусира кариерата си върху CrossFit. През 2010 г. Саманта е в топ 20, а през 2011 г. завършва четвърта. Налага й се да пропусне сезон 2012 заради контузия на коляното, но се завръща през 2013 г., за да спечели титлата на „Най-атлетична жена на планетата“. Сам е спонсиран атлет от Reebok, Rogue Fitness, Progenex UK, PurePharma и GLC-2000. В момента работи като пожарникар.

Сам Бригс тренира по 2 пъти на ден. Сутрин прави силови тренировки, а следобед – metcon, гимнастически движения и техника. През уикендите тренира по веднъж, но по- дълги тренировки, които включват силова тренировка и metcon. Няма почивни дни, но в зависимост от тренировките, понякога отлага една от двете или почива цял ден.

Споделете с приятели: