Сигурно сте ги видели. А може би и сте си говорили с тях. Вероятно са ви давали съвет за някое движение или са ви надъхвали, когато сте си мислели, че нямате сили. Те са нашите стажанти.

В късната есен на 2016-та година CrossFit Dream започна своята стажантска програма и ето, че няколко месеца по-късно първата реколта вече е в залата. През тези месеци работихме с нашите стажанти, учихме се какво е кросфит, как се тренира и защо, кои са важните особености на упражненията, как да предпазваме здравето на трениращите и да ги мотивираме да стават по-добри.

И така, представяме ви Теди, Вили, Любо, Денис и Първан. А Иван го знаете и от преди това.

Untitled design (6)

Тяхната роля в залата е да ви помагат в тренировките мотивацията и изпълнението на основните движения. Задавайте им въпроси, а ако не знаят отговора, не им се сърдете – те все още се учат. А да можеш да научаваш и да знаеш какво знаеш и какво не – ето това е едно от най-важните качества.

Нашите стажанти ще бъдат около вас и ще помагат на треньорите при воденето на групови тренировки. Ако ви гледат и изучават (и коментират с треньорите шушукайки) то е защото е учат, не защото непременно трябва да промените нещо.
Стажантите помагат на нас, треньорите, в организацията на групите. Слушайте техните напътствия и им се доверявайте. Те ще ви помогнат да сте по-добри.

Нашата мотивация да имаме стажанти е ясна – искаме да разчитаме на по-голям екип от адекватни треньори. И те, както и треньорите, следват същите принципи – здравето е на първо място, добрата техника е водещ приоритет, а пътят, по който вървим заедно към постигането на вашите цели е наградата за нашите усилия.

Ето и тяхната мотивация да се захванат с кросфит и да бъдат част от нашия екип:

Денис

Вярвам, че всеки човек заслужава да бъде здрав и кросфит е начин да постигнем това. За мен кросфит е страст, ежедневно предизвикателство и път към моите мечти да бъда по-добър, по-силен, по-издръжлив, по-бърз, по-човечен. Харесвам да бъда заобиколен от енергични и позитивни хора, хора които имат цели и да бъда с тях и част от тях.

Вили

Кросфит ми дава сила, търпение, дисциплина и воля да давам най-доброто от себе си, като се стремя към едно непрекъснато усъвършенстване – както физическо, така и на духа. С времето прогресът, който съм постигнала, ме стимулира да продължавам напред – да си поставям нови цели и да преодолявам трудностите пред постигането им. А това ми служи за пример и извън залата. Искам да мотивирам останалите да бъдат своята най-мечтана версия – да правят стъпка към нея всеки ден, с всеки клек и всеки килограм на лоста.

Любо

Занимавам се със спорт целият си съзнателен живот и за мен това винаги е било начин за постигане на здраво тяло и баланс в ежедневието . Преди около година се „запознах “ с кросфит и с времето този спорт се превърна в начин на живот, а новите качества, които развива у мен, ми помагат да съм устремен, търпелив и уверен във всяка сфера на живота.

Стремежът към здраво тяло и добра физика е основна мотивация за започване на нова спортна дейност. Кросфит и хората, които искаме да го развиваме, надграждат далеч това – искам да помогна на хората да видят в спорта начин за по-качествен живот, да се научат да прилагат натрупаните знания и в други сфери на живота и да надскочат възможностите си.

Първан

За мен кросфит на първо място е свобода на изразяване – откроявайки силата на моята волята ми дава увереност, че мога да постигна всичко, което пожелая. Показва ми, че усилието и постоянството се отплащат, учи ме да преодолявам моментите на трудност и застой. Откроява слабостите ми и ме заставя да работя върху тях ако искам да продължавам да се развивам. От собствен опит знам каква преобразяваща сила крият в себе си тренировките и искам да покажа на другите как могат да използват тази сила, за да преобразят себе си и да станат най-добрата своя версия.

Теди

Кросфит ми носи преди всичко здраве. Мотивира ме да променям навиците си в положителна насока, за да се чувствам добре в кожата си и да съм здрава. Учи ме на търпение и доверие и също да вярвам в себе си. За мен кросфит общността е много важен фактор и възможността да подкрепя останалите и да допринеса за постигането на целите, които са си поставили, би ми донесла удовлетворение. Бих искала да споделя с тях нещата, които научавам и ще се радвам, ако са им полезни. От друга страна приемам процеса и като предизвикателство за мен самата.

Споделете с приятели: