Ето че поредният спортен лагер е вече зад гърба ни. Може би е дошло времето да си направим кратка равносметка за това как протече той и да ви разкажем накратко какви ги вършихме там.

Този път бяхме избрали невероятната спортна база на Белмекен- люлка на десетки олимпийски, световни, европейски и какви ли още не първенци. Храната ни беше качествена и изобилна –  като за истински шампиони – за нея се погрижиха любезните домакини от базата. Времето също беше на наша страна и вместо огромни преспи сняг и минусови температури, слънцето грееше дружелюбно и сякаш беше май, а не ноември. Най-малките сред участниците бяха само на 5 годинки, но пък се представиха като истински герои.

Пристигнахме в базата в петък вечер, хапнахме, позабавлявахме се и се настанихме по стаите- все пак в събота ни очакваше тежък тренировъчен ден. В събота тренирахме двуразово- с много забавление, смях и пот. Имахме си отбори, капитани, победители и победени. И тъй като разпускането е  важна част от тренировъчния процес, решихме да поплуваме в закрития басейн и после да се доразкиснем в сауната. Вечеря, смях, игри и закачки…а после всички заспаха като къпани.


Неделя…покоряване на връх Зъбчето, който се намира над спортната база и е на 2500м надморска височина. Леко, без да бързаме се качихме до горе за около 40 минути. За справка- рекордът за качване до върха и слизане е около 34 минути, а едно от най- бързите времена се държи от Ивет Лалова- най-бързата бяла жена на планетата.

След като хапнахме на обяд стегнахме багажа и потеглихме към София, а у нас остана задоволството от добре свършената работа, страхотните емоции, забавлението и сплотеният колектив.

Белмекен, ще се върнем пак, обещаваме!!!

Споделете с приятели: