Автор: Кирил Любенов, CF-L2
CrossFit Dream Team Head Coach

Varna Throwdown – най-значимото кросфит състезание в България, а по мое мнение и в нашата част от Европа. В него участваха както родни атлети, така и състезатели от Украйна, Русия, Италия, Португалия и Гърция, разделени в няколко категории – професионалисти, скалирани, мастърс и тийнейджъри.  

Организаторите от CrossFit Varna  се бяха постарали много в организацията на събитието, а тренировъчните комплекси бяха на нужното ниво – предизвикателни и даващи възможност на всеки един атлет да покаже най-доброто, на което е способен. Два дни, изпълнени с много напрежение, емоции и надпревара – надпревара с останалите, но и опит да надскочиш себе си и да преодолееш страховете си.

Представители на CrossFit Dream имаше не само сред състезателите, но и сред организаторите – аз бях един от тримата главни съдии, а Андрей беше част от съдийската бригада.

Атлетите трябваше да преодолеят 5 състезателни комплекса преди да се разбере кой от тях ще отиде на финал. Бягане, упражнения с тежести, гребане, катерене на въже – това са само част от нещата, с които всеки трябваше да се пребори. За пръв път в подобно състезание у нас беше включен комплекс с плуване и упражнения на плажа. Доста предизвикателно, признавам.

Още в квалификациите за разпределение на квотите за състезанието, CrossFit Dream даде сериозна заявка, като успяхме да регистрираме най-многобройният отбор – цели 35 души. Впоследствие 14 от тях се класираха за финалите във Варна, а 4 от тях са в топ 10 на съответните категории след финалния комплекс в неделя.

При скалираните жени: Мария зае 5то място, а Жале – на 9то. Бруно е на 6то място при скалираните мъже, а Съни – на 7мо при жените-професионалисти.

Равносметката: двата дни край брега на морето ни заредиха с много положителни емоции. Разбрахме, че здравата работа в последните 3 месеца е дала резултат и представянето ни като отбор е повече от добро. Набелязали сме следващата цел и ще работим упорито за постигането й.

Не се заблуждаваме – знаем, че няма да е лесно, но няма да се откажем. Ще продължим да се борим рамо до рамо, да споделяме успехи и трудни моменти. Догодина ще се върнем още повече и още по-силни, по-мотивирани и жадни за емоции.

Ще вървим заедно, защото сме отбор – CrossFit Dream Team!

Споделете с приятели: