Дните в края на годината обикновено са момент, когато се заричаме да променим нещо. Често тръгваме с голямата кошница, но бързо-бързо позабравяме какво сме си обещали. Днес ви срещаме с Веси Конова, за която новогодишното обещание е довело до радикална промяна в живота.

Преди година Веси започна да тренира в CrossFit Dream, промени навиците си, смени храненето си и сега споделя, че не би се върнала обратно към стария си начин на живот. Веси е категорична – тренировките лекуват главоболие, спасяват от безсъние и вливат енергия.

Ако и вие сте стигнали момент, в който си обещавате да промените живота си и да преследвате здравето, вижте какво споделя Веси:

Защо избра CrossFit?

Абсолютно клише: новогодишно обещание за промяна. Търсих в нета спорт на място, близко до вкъщи, което да не е йога и танци. Дори не знаех какво е CrossFit. Бонусът беше, че имаше първа тренировка, при това БЕЗПЛАТНА.

Хем нямаше да съм сама в срама си, хем нямаше да си плащам за това.

От колко време тренираш с нас?

От близо 1 година – от 06.01.2018

Поставяш ли си цели? Ако да – какви?

Винаги! Като цяло – да съм по-добра в това, което правя. За конкретна тренировка – да съм по-бърза, или по-силна или и двете. (Или да не говоря по време на тренировката.)

Защо тренираш? Какво те мотивира?

Защото ми доставя огромно удоволствие. Преди лекувах главоболието с хапче.Сега е достатъчен 1 час в залата и рестартирaм.  

Мотивират ме всички в залата. По-младите от мен ме карат да не изоставам, а по-възрастните – да искам да съм по-добра от тях след време. Състезателният ми дух се събужда в момента, в който се запиша за тренировка. Дори тогава искам да съм първата записала се. Най-вече ме мотивират видимите резултати: килограми, осанка, по-широка усмивка 🙂

Какво е важно за теб, когато избираш зала?

В моя случай БЕШЕ местоположението. А сега не бих сменила залата, дори да се преместя да живея на друго място. Тя е просто помещението, в което всичко се случва. Вече ми е важно какво и с кого се случва. А вас не мога ви намеря на в друга зала.

Какво искаш да научиш? Как бихме ти били полезни в тази насока?

Иска ми се да се науча да запазвам постигнатите резултати. А след това да ги променям, но само в положителна посока. Вие сте ми полезни и сега, през цялото време. Вниманието, което ми се отделя, е повече от достатъчно. Всеки път се чувствам така, все едно гледате само мен какво правя, независимо че сме поне 15 човека.

Колко често тренираш?

4 пъти седмично, с тенденция през новата година да станат поне 5.

Как тренировките ти помагат в ежедневието?

По-концентрирана съм. Сънят ми е по-качествен, защото всичко негативно се е изпарило по време на тренировката и няма какво да обмислям преди да заспя. По-ефективна съм и в работата, и в къщи. И най-вече: изпълнена съм с енергия. Позитивна енергия.

Каква е промяната откакто започна да тренираш при нас?

Голяма. Преди една година имах спасителен пояс на кръста, от който се отървах за отрицателно време и който изобщо не ми липсва. Стойката ми се изправи, физическото ми състояние се подобри, а от там и цялостната ми нагласа към хората и света около мен. Самочувствието ми, разбира се, нарасна и то.

Как се храниш? Спазваш ли хранителен режим?

Вече се храня здравословно и с мярка. Кирил ми помогна много в тази насока и само той си знае, колко кулинарни напътствия и тормоз изтърпя с мен. На заветната дата 18-ти януари започнах да спазвам определения от него режим и резултатите не закъсняха. Сега не бих се върнала към стария си начин на хранене. Разбрах, че доброто физическо състояние не е само спорт и потене. И не може просто да прочетеш за това в интернет. Трябва някой да ти помогне, дори и минимално.

Какво би ни препоръчала, за да станем още по-добри?

Носят се слухове, че Брад Пит си търсел жена, която да не е знаменитост. Вземето го в треньорския си екип. Посещаемостта на залата ще се увеличи драстично. В крайна сметка, трябва да си луд, за да откажеш работа с екип като вашия.  

Извън кръга на шегата: всички сте прекрасни! Продължавайте все така!

Веси Конова е сред най-редовните в тренировките. Нагласата й е страхотна – тя е доказателство, че годините са просто едно число, важно е как решаваш да се чувстваш и какво правиш, за да го постигнеш. Работата ни с нея ни убеждава за пореден път, че CrossFit е за всеки, а не е за избрана група генетично надарени атлети. Кросфит е здраве, спорт, хранене, резултати, самочувствие. И Веси го доказва.

Споделете с приятели: