Предлагаме на вниманието ви една много вкусна рецепта, която бързо може да ви стане любима, ако не разполагате с много време в кухнята, а същевременно държите сами да приготвяте храната си.

Продуктите:

  • 4 не големи тиквички
  • 200гр. сирене
  • 3 яйца
  • 100гр бекон
  • 50гр кашкавал
  • черен пипер
  • масло
  • 3-4 скилидки чесън

Рецептата:

Разрежете тиквичките на половинки по дължина и ги сложете във вряща подсолена вода за около 10 мин. Междувременно пригответе сместа за пълнежа: разбийте яйцата с натрошеното сирене и нарязания на ситно бекон, а накрая прибавете и малко черен пипер. Издълбайте сърцевината на тиквичките, така че да се оформят своеобразни лодки. Наредете ги в тавичка, на дъното на която предварително сте сложили няколко парченца масло. В лодките също слагаме по малко масло, след което във всяка изсипваме от приготвената вече смес от яйца, сирене и бекон. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. След това изваждаме лодките за малко и нареждаме върху вече апетитно заформилата се коричка ситно нарязан чесън и малко настърган кашкавал. Връщаме във фурната за 5-10 мин. и воала! Имаме чудесен обяд или вечеря, богата на пълноценни протеини и с умерено към високо съдържание на животински мазнини.

Приятен апетит!

А скоро очаквайте и рецептата за една апетитна салата, която е идеалното допълнение към нашите лодки 🙂Here you will find a quick and very tasty recipe, which could become one of your favorites if you don’t have much time to cook but want to prepare the food you eat by yourself.

The ingredients:
4 marrows
200gr. cheese
3 eggs
100gr. bacon
50gr. yellow cheese
black pepper
butter
garlic

The recipe:

Cut the marrows into halfs and put them into boiled and salted water for 10 minutes. Meanwhile prepare the filling: beat the eggs with the cheese and the cut into small pieces bacon and add the black pepper. Remove the inside of the marrows so that they turn into little boats. Put them in a pan in which you have placed a little butter in advance. Put some more butter in the „boats“ and fill each one with the egg/cheese/bacon filling. Bake into heated at 180 Celsius degrees for about 40 min. Take out for a minute, place the cut into pieces garlic and shredded yellow cheese and put back in the oven for about 5-10 min. And now you have a perfect lunch or dinner, full of good proteins and animal fats.

Bon Apetit!

Coming soon – our recipe for a healthy salad – a perfect match for the baked marrows!

Споделете с приятели: