И така – снегът вече зарадва всички скиори, сноубордисти и приключенци. Много от нас вече пробваха пистите, а на други тепърва им предстои така желаната зимна ваканция. Независимо дали предпочитате активната почивка, включваща ски, или пък мързеливи СПА преживявания в някой уютен хотел високо в планината, важно е да не изоставяте тренировките и плана, който следвате. Особено след празничните трапези, които все още не са съвсем отминали.

Въпреки че докато сме на почивка обикновено нямаме възможност за стандартна кросфит тренировка, все пак има как да се раздвижим. За целта няма да ви е необходимо кой знае какво оборудване…или поне не чак толкова голямо, колкото в обикновена фитнес зала. Всичко, от което се нуждаете, е малко пространство. Можете да използвате фитнес залата на хотела или пък да излезете навън – използвайте детската площадка или прескочете до парка. Вземете с вас приятели, сложете усмивките на лицето и се подгответе за много емоционални моменти.

Тук ще дам някои от любимите си тренировки, които обаче няма да подреждам по степен на харесване. Всяка една от тях бихте могли да пригодите към вас и вашата компания ако сметнете, че ще е много тежка и не сте достатъчно подготвени. Направете си мини състезание и се забавлявайте на макс!

Ако сте начинаещи в кросфит трябва да знаете, че „рундове за време“ означава, че трябва да се засече времето, за което ще направите тренировката от нейното начало до края. Идеята на това е, че следващия път ще имате време, което да трябва да подобрите.

  1. 3 рунда за време: 800м. бягане + 50 клека

  2. 10 рунда за време: 10 лицеви опори + 10 коремни преси + 10 клека

  3. За време: 200 клека

  4. 21-15-9 клекове + лицеви опори ( тук трябва да направиш по 21 повторения клек и лицеви опори, после по 15 клека и лицеви опори и накрая по 9)

  5. 8 рунда за време: 10 клека + 10 бърпита

  6. 10 рунда за време: 10 лицеви опори + 10 клека + 10 високи скока ( повдигайте коленете колкото е възможно по- високо)

  7. 3 рунда за време: 50 коремни преси + 400м. бягане

  8. За време: 100 джъмпинг джака + 75 клека + 50 лицеви опори + 25 бърпита

  9. 5 рунда за време: 10 скока на височина ( скачай възможно най- високо) + 10 лицеви опори

  10. За време: 1500 м. бягане, като спираш, за да направиш 10 лицеви опори в началото на всяка минута от тичането.

Сега вече няма извинение за това, че не сте тренирали по празниците или по време на почивката. Всички добре знаем израза: „ Който иска- намира начин. Всичко друго е оправдание“.

Споделете с приятели: