Поредното вътрешно състезание на залата предложи много силна конкуренция. Представихме ви Димо, който спечели при мъжете. Сега е ред на Деси Илиева, която стана победител при жените.

Деси тренира с нас от около три години – не може да не сте я забелязали – обикновено е усмихната, много рядко мрънка и е винаги готова за предизвикателство. Ние от CrossFit Dream сме убедени, че Деси е сред атлетите, които са преминали през най-голяма трансформация за последните две години. От неуверена в себе си, с много работа и постоянство, тя се превърна в уверен състезател, наясно е със силните и слабите си страни и работи усърдно, за да става по-добра.

За кой път участваш във вътрешното състезание?  Участвала ли си и на други?

Във вътрешното състезание участвам за трети път. Друго състезание, на което съм участвала тази година е Athens Throwdown 2017.

Как се подготвяш – разкажи ми една твоя седмица – колко тренираш, кога, какво

Тренирам между 5 и 6 дни в седмицата, основно вечерно време след 18 часа. След общите групови комплекси допълнително усъвършенствам някое движение и задължително разтягам. Веднъж седмично ходя на мобилност, защото това подобрява значително техниката и намалява риска от контузии (за мен като приоритет е клекът).

Допълнително се включих в „Състезателния модул“, там тренировките са по-различни, с друга интензивност и включват допълнителни упражнения – за сила, издръжливост или упражнение на някой „скил“ (двойни скокове, пистолети и др.). Всяка седмица има обща тренировка с останалите участници в модула, като обстановката е близка до състезателната. След нея се чувствам по-мотивирана и с желание за по-добри резултати.

Как се храниш – спазваш ли режим, има ли храни, които избягваш?

Oт известно време спазвам режим на хранене (изготвен от Киро), като избягвам бял хляб, тестени, сладки, алкохол и други „лоши“ храни. Консумирам предимно месо и зеленчуци, закуската обикновено е от яйца и извара. Дневните порциите не са големи, а са съобразени с целите които искам да постигна. Естествено от време на време си позволявам „кривване“, но не повече от 1 път седмично.

От известно време насам, не използвам абсолютно никакви хранителни добавки (по здравословни прични), освен витамини.

6B3A7045

Виждаш ли връзка между храненето и тренировките?

Определено има връзка между хранене и тренировка. При добър хранителен режим имаш повече сила, едновременно с това си по-издръжлив и жизнен. Конкретно за тренировките със собствено тегло (набирания и др.), храненето е от основно значение – например набиранията са значително по-лесни, ако поддържаш едно постоянно тегло или пък го коригираш надолу, а това става с премерено хапване.

Въпрос само на сила, или и на нагласа – как се печели състезание?

Смятам, че ключът е в постоянството – да не си позволиш да пропуснеш планирана тренировка и това да продължи с месеци. Изключително важна роля също играе концентрацията и вярата в себе си, това ще че се справиш, не зависимо какво ще дадат като движение (удобно, силно или слабо за мен).

Като пример мога да дам моят най-голям страх – тръстерите. Преди време щом ги видех в комплекс и просто си казвах – не мога, няма да се справя. За вътрешното състезание си бях поставила за цел, ако има тръстери в комплексите, излизам, хващам лоста и правя всичко най-добро на което съм способна, без да мисля за слабите си страни.

6B3A6759Какво ти дават тренировките в CrossFit Dream и какви са твоите причини да тренираш с нас

В CrossFit Dream тренирам от близо 3 години. Новата зала е голяма и оборудвана с всичко необходимо за една добра crossfit тренировка. Треньорите са професионалисти, познават ме, знаят силните и слабите ми страни, помагат ми да подобрявам техниката и начина си на мислене, по време на комплексите и извън него.  В залата има страхотна обстановка и е удоволствие да се тренира, още повече, че се намираш сред приятели.

6B3A7145

Споделете с приятели: