След като представихме профилите на Петя и Ивайло Георгиеви и на Иван Славов, решихме да ви срещнем с Мария.

Ако някоя дама ни поиска пример за постоянство, Мария Йорданова е образът, който изниква пред нас. В тренировките си тя е усърдна и изключително отдадена. Мария е била част от почти всичко, което предлагаме в CrossFit Dream Skyler – модул за начинаещи, механика, гимнастика, силови тренировки, мобилност. Потърсете я за отзиви, едва ли ще ви откаже.

Мария тренира все по-отговорно – старае се с техниката, не бърза, отделя време за мобилност. Това е нашата дефиниция за правилно трениране. Без задължително да се преследва състезание да тренираш здраво, но отговорно към себе си. Ето какво споделя Мария:

Защо избра CrossFit? От колко време тренираш с нас?

Първоначално не бях особено наясно с концепцията, но ме спечелиха предизвикателството и атмосферата. С прекъсване от три месеца съм в залата от миналия юни, от отварянето на Скайлер. Първи випуск начинаещи 🙂

Поставяш ли си цели? Ако да – какви?

Да, скромни може би, но се получава. В момента съм на тема първо набиране, почти се получава, а преди шест месеца си мислех, че е доста далеч. Междувременно започнах да схващам и ТТВ, което наблюдавайки преди година отстрани ми е изглеждало адски трудно. С две думи не бързам, не очаквам да стана супер атлет, а ефективно функциониращ човек.

Защо тренираш? Какво те мотивира?

Тренирам за почивка и забавление, може би най – важното и не толкова очевидно е за да се преборя с гласчето, което все мрънка, че нещо е невъзможно или непосилно.

Какво искаш да научиш? Как бихме ти били полезни в тази насока?

Има доста неща, които бих искала да усвоя, но предновогодишно си пожелавам стойка и разходка на ръце

Колко често тренираш и как тренировките ти помагат в ежедневието?

3-5 пъти седмично, често в няколко последователни дни, следвани от 1-2 почивка, разчитам на усещането си за умора и качество на съня. Активната физика съдейства на мозъка 🙂 от гоненето на автобуса сутрин, до поставянето на бутилката вода в офиса или носенето на покупки. Не е за подценяване и ефектът от смяната на офисния въздух с този в залата.

Каква е промяната откакто започна да тренираш при нас досега?

Цялостно функционирам по-добре и някак си щастливо от това, че правя нещо добро за себе си.

Как се храниш? Спазваш ли хранителен режим?

Признавам че съм безобразна на тема храна, избягвам джънк, но явно не бягам много бързо….

Какво би ни препоръчалa, за да станем още по-добри?

Може би специализиран клас за движения с пудовки, допадат ми тренировките с тях, а сякаш не се появяват в регулярните часове толкова често, колкото ми се иска.

Възхищаваме се на хората, които знаят какво искат. Мария определя целите си като скромни, но ние можем със сигурност да й кажем, че това е правилният път. Другият – на амбициозните и прекалено високи цели често води до разочарования. А разочарованията болят и нерядко ни отказват от истинската посока.

Урокът, който всички можем да научим от Мария, е да бъдем постоянни и да познаваме възможностите си. Желаем ти успех и усърдие по посока разходката на ръце!

Споделете с приятели: