Йордан Найденов

Йордан Найденов

Йордан Найденов притежава сертификат CrossFit L1. Той има дълга история с различни видове спорт и споделя:

“Като дете съм се занимавал с какво ли не, от плуване и футбол, до волейбол и карате, но за кратки периоди. Дори с олимпийско вдигане на тежести, за около 2-3 седмици, докато майка ми не разбра 😉 Най-дълго и не особено успешно съм се занимавал с фитнес и бодибилдинг, преди да открия кросфит”.

Данчо има хубав принцип, който го кара да се развива непрекъснато както като треньор, така и като атлет – за да казваш на хората какво да правят, трябва ти самият да си го изпробвал.

За кросфита разказва, че е опитал за пръв път през януари 2016, а истински се е запалил след първия си Open – през 2017-та. “Просто чувството беше неописуемо и така и до днес”.

“В началото това, което ми направи най-голямо впечатление, бе атмосферата в залата.- около 15 човека, които се забавляваха, шегуваха и правиха някакви ужасно трудни за мен неща. Ако някой изоставаше, другите го подкрепяха и окуражаваха да не се отказва. Мисля и че точно това е същността на Кросфит и това което го отличава от другите спортове – именно общността. Да и уникалната комбинация на много и различни, сами по себе си спортове, но мисля, че способността да събира различни хора е невероятна. Тук няма значение дали си млад или стар, слаб или пълен, мъж или жена… важното е да не се отказваш, пък и останалите трудно биха ти позволили”.

Данчо има интерес и се опитва да се развива в щангите, тренировки тип “engine” и до известна степен в храненето. Негова цел е да направи така, че хората да се забавляват в залата, като обаче не правят компромис със собственото си здраве.

Винаги е готов да даде съвет и насока, ако някой иска да прогресира в дадено движение.