Групови тренировки

Групови тренировки

В CrossFit Dream основната ни цел е да предложим висококачествени групови тренировки, които отговарят на потребностите на всеки от нашите клиенти. Независимо дали сте новак или опитен спортист, нашите тренировки са предназначени да ви предизвикат и да ви помогнат да постигнете своите спортни цели.

Нашият график включва:

 • CrossFit: Основната тренировка, която комбинира сила, скорост и функционална издръжливост.
 • CrossFit Gymnastics: Тренировка, фокусирана върху гимнастически умения и движения.
 • CrossFit Weightlifting: Специализирана тренировка за тежкоатлетика и развитие на силови умения.
 • CrossFit Mobility: Сесии, насочени към увеличаване на гъвкавостта и мобилността.

КАКВО НИ РАЗЛИЧАВА?

КАКВО НИ РАЗЛИЧАВА?

В CrossFit Dream ние ценим общността и духа на командната работа. Нашият опитен екип от треньори ще ви подкрепя и мотивира през целия процес на вашето развитие. Ние разбираме, че всеки има своя уникален път в спорта, и затова предлагаме индивидуализирани съвети и насоки по време на груповите тренировки.

Йордан Найденов

Йордан Найденов

Йордан Найденов притежава сертификат CrossFit L1. Той има дълга история с различни видове спорт и споделя:

“Като дете съм се занимавал с какво ли не, от плуване и футбол, до волейбол и карате, но за кратки периоди. Дори с олимпийско вдигане на тежести, за около 2-3 седмици, докато майка ми не разбра 😉 Най-дълго и не особено успешно съм се занимавал с фитнес и бодибилдинг, преди да открия кросфит”.

Данчо има хубав принцип, който го кара да се развива непрекъснато както като треньор, така и като атлет – за да казваш на хората какво да правят, трябва ти самият да си го изпробвал.

За кросфита разказва, че е опитал за пръв път през януари 2016, а истински се е запалил след първия си Open – през 2017-та. “Просто чувството беше неописуемо и така и до днес”.

“В началото това, което ми направи най-голямо впечатление, бе атмосферата в залата.- около 15 човека, които се забавляваха, шегуваха и правиха някакви ужасно трудни за мен неща. Ако някой изоставаше, другите го подкрепяха и окуражаваха да не се отказва. Мисля и че точно това е същността на Кросфит и това което го отличава от другите спортове – именно общността. Да и уникалната комбинация на много и различни, сами по себе си спортове, но мисля, че способността да събира различни хора е невероятна. Тук няма значение дали си млад или стар, слаб или пълен, мъж или жена… важното е да не се отказваш, пък и останалите трудно биха ти позволили”.

Данчо има интерес и се опитва да се развива в щангите, тренировки тип “engine” и до известна степен в храненето. Негова цел е да направи така, че хората да се забавляват в залата, като обаче не правят компромис със собственото си здраве.

Винаги е готов да даде съвет и насока, ако някой иска да прогресира в дадено движение.

Петьо Аврамов

Петьо Аврамов

Петьо спортува от малък – основно баскетбол и волейбол. Някъде през гимназиалните класове видял една демонстрация на таекуондо и след това решил да ставане като Джеки Чан, “та минаха още 8 години на ритници и плесници”.

Открива кросфит през 2016-та, любопитен да види какво пък е толкова специалното. “Ами с две думи “нищо общо” с предварителните ми представи”, признава той.

Разнообразие – това е ключовата дума тук, няма еднакви WOD, липсват зациклящите програми с повтаряеми до болка тренировки. Всеки човек има силни и слаби страни, физически и ментално, това си проличава още по време на първите тренировки, огромния плюс на Кросфит тренировките, е че ти позволяват да работиш успешно в посока избрана от теб, с огромната помощ на треньори и останалите атлети в залата.

Петьо е част от екипа, който стои зад детската програма Healthy Kids. “Това е едно от нещата, които винаги ме карат да се усмихна и да вляза с настроение в залата”. Обичайно е в страхотно настроение и иска да го предаде и на трениращите:

Старая се те винаги да си тръгват от залата в чудесна нагласа, независимо колко трудно е било. Смятам, че смехът и доброто настроение са неразделна част от всяка тренировка и могат само да спомогнат за по-добрите резултати.

Елена Кирянска

Елена Кирянска

Ели обича олимпийските щанги и мобилността – можеш да я видиш в залата да се упражнява и да разтяга в продължение на часове. По своя път досега е минала през много видове занимания – фитнес, бокс, тае-бо, мобилност, бягане, гимнастика.

Какво има да каже на хората, които влизат в залата?

Много се надявам да мога да им помогна да повярват в себе си. Понеже мисля, че това е основното. След това на един човек, който вярва – само трябва да му покажеш как и той може всичко да постигне. Ако наистина го иска. Аз поне вярвам в това.

В CrossFit Dream Елена освен кросфит, Елена води и тренировки по мобилност и занимания с деца.

Защо избра кросфит и с какво той е различен?

Не съм сигурна, че беше мой избор. По-скоро ме връхлетя и не ме пусна. Харесва ми това, че съчетава толкова много в себе си – цели 3 спорта. Това развива изключително много и различни качества у един човек. Не да си просто силен, или бърз, или издръжлив…. А от всичко това по малко. Или по много 🙂

CrossFit Bodyweight Benchmarks

CrossFit Bodyweight Benchmarks

CrossFit Bodyweight Benchmarks

За изпълнението на тези девет тренировки не ти е нужно нищо друго, освен воля. Оборудването е много просто: за някои от тях се нуждаеш от лост за набиране, а за една-единствена – от въже за скачане. Всяка от тези тренировки е доста коварна. Никак не е случайно, че всички те носят женски имена!

Защо се наричат бенчмарк тренировки? Защото са класически кросфит тест, с който периодично се измерва напредъка на трениращите. От време на време се промъкват в програмата на CrossFit Dream и когато това се случи, е важно да си запишеш резултата! За да може следващият път да видиш докъде си стигнал.

Мислиш си, че си корав? Опитай тези тренировки!

Barbara

5 rounds, 3 min rest

 

20 pull-ups

30 push-ups

40 sit-ups

50 air squats

Chelsea

emom for 30 minuites

5 pull-ups

10 push-ups

15 air squats

Nicole

AMRAP for 20 minutes

400 m run

max-rep pull-ups

Mary

AMRAP for 20 minutes

5 HSPU

10 pistols

15 pull-ups

Cindy

AMRAP in 20 Minutes

 5 pull-ups

10 push-ups

15 air squats

Annie

For Time

50-40-30-20-10

Double-Unders

Sit-Ups

Angie

As Fast as possible

100 pull-ups

100 push-ups

100 sit-ups

100 air squats

Хранителен режим

Това, с което се храним, до голяма степен определя резултатите, които постигаме. Храненето трябва да е в основата на всичко, което очакваме от спорта – независимо дали целта ни е да свалим килограми, да се подготвим за състезание, или просто да сме здрави.

Откъде да започна?

CrossFit Dream ти предлага хранителен режим, който да те постави на правилния път за постигане на личните ти цели. Започни с един мейл до нас, в който да ни разкажеш за навиците и очакванията си. Ние ще ти върнем таблица, с която да следиш храненето си за срок от седмица – две.

Какво включва хранителния режим?

 • разяснение на основните принципи на храненето
 • подробен режим, който да следваш
 • примерни рецепти за твоя режим
 • текущ контрол и обратна връзка за резултатите

Защо да го правиш?

В CrossFit Dream гледаме на храненето като на ключов компонент за здравето. Точно заради това ние не ти предлагаме класическа диета с начало и край. Ние ти даваме режим, който да заложи основите на навици за цял живот.

Колко струва?

Цената на хранителните режими е 100 лв.

Индивидуален режим

Индивидуален режим

В случай, че имаш нужда от индивидуален тренировъчен режим, треньорите на CrossFit Dream са насреща. Ние ще подготвим индивидуален тренировъчен режим за теб и ще го съобразим с целите ти, възможностите за трениране, уменията и силата ти.

Какво получаваш?

Програма за тренировки за един месец. В нея ще заложим натоварване и брой тренировки, адекватни за постигането на твоите цели. Ето една примерна схема за една седмица:

 • понеделник: групова тренировка +специфична работа по режим (20-30 минути)
 • вторник: специфична тренировка
 • сряда: почивка
 • четвъртък: групова тренировка + специфична работа по режим (20-30 минути)
 • петък: специфична тренировка
 • събота: специфична тренировка
 • неделя: почивен ден

Какво ни е нужно?

Преди да получиш своя режим, ще трябва да ни предоставиш доста информация за целите ти. Ще направим и тестове и наблюдения върху формата и моментното ти състояние. След това заедно ще поработим върху дефинирането на конкретните ти цели и пътя за постигането им.

Кой ще работи с теб?

Треньорът, с когото работиш по съставянето на режима, ще бъде и този, който следи как го изпълняваш. Ще имаш комуникация с него и той ще те държи отговорен за напредъка и отдадеността си. Така че – работата е сериозна.

Колко струва?

Цената на едномесечен тренировъчен режим в CrossFit Dream е 100 лв.

Кирил Любенов

Кирил Любенов

Кирил е основател на първата официално афилиирана зала за кросфит в България. Той е сертифициран Crossfit Level 2 треньор, както и сертифициран съдия по системата на Кросфит. Има богат опит по отношение на тренировки, хранене, лечение и превенция на травми и контузии, който излиза далеч извън кросфит концепцията.

Специфичният подход на Кирил към трениращите в залата ги кара винаги да дават най-доброто от себе си и да преоткриват собствените си предели след всяка тренировка. Той обаче е поддръжник на тезата, че трябва да тренираме разумно, ако искаме да постигнем максимални резултати. А „разумно“ не винаги означава „с максимално натоварване“.

Съобразяването на интензивността на тренировъчната програма с моментните възможности на човека, особеностите на ежедневието му и стресът е най-трудната задача пред един треньор, казва той. Доверието, което му гласуват всички трениращи, показва, че това е работещ подход.

Като дипломиран кинезитерапевт, Кирил обръща специално внимание на техниката на изпълнение на всички движения, която е ключова по отношение на предпазването от травми. Силовите тренировки, както и гимнастиката, са негова страст.

Ако искате да се научите на олимпийски движения, силови възлизания на лост или халки, набирания с тежест или лицеви опори от стойка на ръце, с него това е лесно като детска игра.

Кирил е треньор на състезателната група на CrossFit Dream

Квалификация и сертификати:

 • CrossFit Level 2
 • CrossFit Competitors
 • Aerobic Capacity
 • IKFF – level 1 – тренировки с пудовки
 • IDKBC level 1 – тренировки с пудовки
Андрей Любенов

Андрей Любенов

Андрей е сертифициран кросфит треньор Level 1 и сертифициран съдия по системата на Кросфит. Води тренировките от програмата CrossFit Kids.

В залата той ще ви помогне да намерите правилната техника на основните движения, ще ви покаже прогресиите по овладяването на по-сложните и ще ви мотивира да постигате по-добри резултати.

С Андрей ще наблегнете на техниката и правилното изпълнение на упражненията. От него често ще чувате, че добрите резултати не идват за ден или два. Те идват постепенно и за тях са нужни много постоянство и воля.

От него можете да получите огромна доза мотивация, както и подкрепа при преследването на личните ви цели. Независимо дали сте състезател, или работещ „стандартна офисна работа“, той ще ви помогне да откриете нови граници на собствените си възможности.

„Човек трябва да е отдаден във всичко, което прави. Простото отбиване на номер не върши работа в нито една сфера, защо трябва да очакваме, че ще свърши работа в залата? Тренировките трябва да водят до натоварване и удовлетворение. Когато си тръгваш от залата, у теб за надмощие трябва да се борят умората и амбицията за по-добър резултат следващия път“.

Квалификация и сертификати:

 • CrossFit Level 1
 • CrossFit Kids
 • CrossFit Rowing
 • CrossFit Gymnastics
Борислав Томасини

Борислав Томасини

Боби е с широка усмивка, която не слиза от лицето му през целия ден. Освен кросфит, той практикува баскетбол, ски, малко катерене (но иска повече) играе скуош и обича преходите.

Завършил е Икономика в Щатите степен бакалавър, работил е на Wall Street, в две от най-големите банки JP Morgan и Merrill Lynch. – минал е през back office, след това middle office и на третата година след завършването стига до front office/trading с титла Vice President в Merryll Lynch.

Боби открива CrossFit във Франция през 2014 година.

“Отидох на шега на една тренировка на брега на Сена в Париж, организирана от едно момче, което от няколко месеца правеше безплатни тренировки няколко пъти в седмицата. Отидох с голямо самочувствие, мислейки си колко съм фит и гледайки с пренебрежение към CrossFit, за който само бях чувал.

Тренировката беше къса (7 мин) само упражнения със собствено тегло. Завърших последен и бях единственият, който лежеше на паважа, дишайки тежко и чудейки се какво ми се е случило току-що”.

Той избира кросфит, защото според него това е единственият спорт/фитнес, който насърчава развитие на всички физически качества, дава възможност за безкрайна креативност, а освен това всеки ден го учи на нещо ново – “не само в тренировъчен аспект, но и за самия мен, за моите възможности, умения и недостатъци”.

Не на последно място е невероятната общност, която се изгражда около този спорт, която е едновременно изключително разнообразна (в залата има хора с най-различни професии, има хора които до момента не са практикували никакъв спорт, както и хора, които са се занимавали професионално с кикбокс, баскетбол, лека атлетика), но и в същото време силно сплотена около една обща цел – да се подобряваме.

Това, което можете да очаквате от Боби, е всеотдайност по време на тренировките, да бъде до вас, да ви помага, да ви мотивира и да ви разсмива.

“Най-много ме радва да виждам как хората в залата се развиват пред очите ми, как стават по-подвижни, по-мобилни, по-силни, по-здрави. Щастието което изпитват, когато направят нещо за първи път, когато преодолеят някое препятствие”.