Петьо Аврамов

Петьо Аврамов

Петьо спортува от малък – основно баскетбол и волейбол. Някъде през гимназиалните класове видял една демонстрация на таекуондо и след това решил да ставане като Джеки Чан, “та минаха още 8 години на ритници и плесници”.

Открива кросфит през 2016-та, любопитен да види какво пък е толкова специалното. “Ами с две думи “нищо общо” с предварителните ми представи”, признава той.

Разнообразие – това е ключовата дума тук, няма еднакви WOD, липсват зациклящите програми с повтаряеми до болка тренировки. Всеки човек има силни и слаби страни, физически и ментално, това си проличава още по време на първите тренировки, огромния плюс на Кросфит тренировките, е че ти позволяват да работиш успешно в посока избрана от теб, с огромната помощ на треньори и останалите атлети в залата.

Петьо е част от екипа, който стои зад детската програма Healthy Kids. “Това е едно от нещата, които винаги ме карат да се усмихна и да вляза с настроение в залата”. Обичайно е в страхотно настроение и иска да го предаде и на трениращите:

Старая се те винаги да си тръгват от залата в чудесна нагласа, независимо колко трудно е било. Смятам, че смехът и доброто настроение са неразделна част от всяка тренировка и могат само да спомогнат за по-добрите резултати.