Борислав Томасини

Борислав Томасини

Боби е с широка усмивка, която не слиза от лицето му през целия ден. Освен кросфит, той практикува баскетбол, ски, малко катерене (но иска повече) играе скуош и обича преходите.

Завършил е Икономика в Щатите степен бакалавър, работил е на Wall Street, в две от най-големите банки JP Morgan и Merrill Lynch. – минал е през back office, след това middle office и на третата година след завършването стига до front office/trading с титла Vice President в Merryll Lynch.

Боби открива CrossFit във Франция през 2014 година.

“Отидох на шега на една тренировка на брега на Сена в Париж, организирана от едно момче, което от няколко месеца правеше безплатни тренировки няколко пъти в седмицата. Отидох с голямо самочувствие, мислейки си колко съм фит и гледайки с пренебрежение към CrossFit, за който само бях чувал.

Тренировката беше къса (7 мин) само упражнения със собствено тегло. Завърших последен и бях единственият, който лежеше на паважа, дишайки тежко и чудейки се какво ми се е случило току-що”.

Той избира кросфит, защото според него това е единственият спорт/фитнес, който насърчава развитие на всички физически качества, дава възможност за безкрайна креативност, а освен това всеки ден го учи на нещо ново – “не само в тренировъчен аспект, но и за самия мен, за моите възможности, умения и недостатъци”.

Не на последно място е невероятната общност, която се изгражда около този спорт, която е едновременно изключително разнообразна (в залата има хора с най-различни професии, има хора които до момента не са практикували никакъв спорт, както и хора, които са се занимавали професионално с кикбокс, баскетбол, лека атлетика), но и в същото време силно сплотена около една обща цел – да се подобряваме.

Това, което можете да очаквате от Боби, е всеотдайност по време на тренировките, да бъде до вас, да ви помага, да ви мотивира и да ви разсмива.

“Най-много ме радва да виждам как хората в залата се развиват пред очите ми, как стават по-подвижни, по-мобилни, по-силни, по-здрави. Щастието което изпитват, когато направят нещо за първи път, когато преодолеят някое препятствие”.