Кирил Любенов

Кирил Любенов

Кирил е основател на първата официално афилиирана зала за кросфит в България. Той е сертифициран Crossfit Level 2 треньор, както и сертифициран съдия по системата на Кросфит. Има богат опит по отношение на тренировки, хранене, лечение и превенция на травми и контузии, който излиза далеч извън кросфит концепцията.

Специфичният подход на Кирил към трениращите в залата ги кара винаги да дават най-доброто от себе си и да преоткриват собствените си предели след всяка тренировка. Той обаче е поддръжник на тезата, че трябва да тренираме разумно, ако искаме да постигнем максимални резултати. А „разумно“ не винаги означава „с максимално натоварване“.

Съобразяването на интензивността на тренировъчната програма с моментните възможности на човека, особеностите на ежедневието му и стресът е най-трудната задача пред един треньор, казва той. Доверието, което му гласуват всички трениращи, показва, че това е работещ подход.

Като дипломиран кинезитерапевт, Кирил обръща специално внимание на техниката на изпълнение на всички движения, която е ключова по отношение на предпазването от травми. Силовите тренировки, както и гимнастиката, са негова страст.

Ако искате да се научите на олимпийски движения, силови възлизания на лост или халки, набирания с тежест или лицеви опори от стойка на ръце, с него това е лесно като детска игра.

Кирил е треньор на състезателната група на CrossFit Dream

Квалификация и сертификати:

 • CrossFit Level 2
 • CrossFit Competitors
 • Aerobic Capacity
 • IKFF – level 1 – тренировки с пудовки
 • IDKBC level 1 – тренировки с пудовки
Андрей Любенов

Андрей Любенов

Андрей е сертифициран кросфит треньор Level 1 и сертифициран съдия по системата на Кросфит. Води тренировките от програмата CrossFit Kids.

В залата той ще ви помогне да намерите правилната техника на основните движения, ще ви покаже прогресиите по овладяването на по-сложните и ще ви мотивира да постигате по-добри резултати.

С Андрей ще наблегнете на техниката и правилното изпълнение на упражненията. От него често ще чувате, че добрите резултати не идват за ден или два. Те идват постепенно и за тях са нужни много постоянство и воля.

От него можете да получите огромна доза мотивация, както и подкрепа при преследването на личните ви цели. Независимо дали сте състезател, или работещ „стандартна офисна работа“, той ще ви помогне да откриете нови граници на собствените си възможности.

„Човек трябва да е отдаден във всичко, което прави. Простото отбиване на номер не върши работа в нито една сфера, защо трябва да очакваме, че ще свърши работа в залата? Тренировките трябва да водят до натоварване и удовлетворение. Когато си тръгваш от залата, у теб за надмощие трябва да се борят умората и амбицията за по-добър резултат следващия път“.

Квалификация и сертификати:

 • CrossFit Level 1
 • CrossFit Kids
 • CrossFit Rowing
 • CrossFit Gymnastics
Борислав Томасини

Борислав Томасини

Боби е с широка усмивка, която не слиза от лицето му през целия ден. Освен кросфит, той практикува баскетбол, ски, малко катерене (но иска повече) играе скуош и обича преходите.

Завършил е Икономика в Щатите степен бакалавър, работил е на Wall Street, в две от най-големите банки JP Morgan и Merrill Lynch. – минал е през back office, след това middle office и на третата година след завършването стига до front office/trading с титла Vice President в Merryll Lynch.

Боби открива CrossFit във Франция през 2014 година.

“Отидох на шега на една тренировка на брега на Сена в Париж, организирана от едно момче, което от няколко месеца правеше безплатни тренировки няколко пъти в седмицата. Отидох с голямо самочувствие, мислейки си колко съм фит и гледайки с пренебрежение към CrossFit, за който само бях чувал.

Тренировката беше къса (7 мин) само упражнения със собствено тегло. Завърших последен и бях единственият, който лежеше на паважа, дишайки тежко и чудейки се какво ми се е случило току-що”.

Той избира кросфит, защото според него това е единственият спорт/фитнес, който насърчава развитие на всички физически качества, дава възможност за безкрайна креативност, а освен това всеки ден го учи на нещо ново – “не само в тренировъчен аспект, но и за самия мен, за моите възможности, умения и недостатъци”.

Не на последно място е невероятната общност, която се изгражда около този спорт, която е едновременно изключително разнообразна (в залата има хора с най-различни професии, има хора които до момента не са практикували никакъв спорт, както и хора, които са се занимавали професионално с кикбокс, баскетбол, лека атлетика), но и в същото време силно сплотена около една обща цел – да се подобряваме.

Това, което можете да очаквате от Боби, е всеотдайност по време на тренировките, да бъде до вас, да ви помага, да ви мотивира и да ви разсмива.

“Най-много ме радва да виждам как хората в залата се развиват пред очите ми, как стават по-подвижни, по-мобилни, по-силни, по-здрави. Щастието което изпитват, когато направят нещо за първи път, когато преодолеят някое препятствие”.

Мария Качова

Мария Качова

Мария е лицензиран CrossFit Level 1 треньор. Тя се занимава с кросфит, защото смята това за най-добрия начин да развиваш себе си. Тренировките са нещото, което истински предизвиква ума и тялото й и й помага да научава нови неща всеки ден.

Мария се отнася с изключително внимание и търпение към всеки трениращ, затова ви молим: не злоупотрябвайте с добрината й. Извън кръга на шегата, тя е много добра в това да мотивира околните – в моментите, в които им е най-трудно и имат чувството, че няма никога да завършат тренировката, тя е винаги до тях.

Личният пример, който дава Мария на трениращите, е нещото, което прави най-силно впечатление. Веднъж, щом видиш как тя преодолява всяко препяствие по пътя си с лекота, разбираш, че и ти можеш!

Квалификация и сертификати:

 • CrossFit Level 1
 • CrossFit Gymnastics