Кирил Любенов

Кирил Любенов

Кирил е основател на първата официално афилиирана зала за кросфит в България. Той е сертифициран Crossfit Level 2 треньор, както и сертифициран съдия по системата на Кросфит. Има богат опит по отношение на тренировки, хранене, лечение и превенция на травми и контузии, който излиза далеч извън кросфит концепцията.

Специфичният подход на Кирил към трениращите в залата ги кара винаги да дават най-доброто от себе си и да преоткриват собствените си предели след всяка тренировка. Той обаче е поддръжник на тезата, че трябва да тренираме разумно, ако искаме да постигнем максимални резултати. А „разумно“ не винаги означава „с максимално натоварване“.

Съобразяването на интензивността на тренировъчната програма с моментните възможности на човека, особеностите на ежедневието му и стресът е най-трудната задача пред един треньор, казва той. Доверието, което му гласуват всички трениращи, показва, че това е работещ подход.

Като дипломиран кинезитерапевт, Кирил обръща специално внимание на техниката на изпълнение на всички движения, която е ключова по отношение на предпазването от травми. Силовите тренировки, както и гимнастиката, са негова страст.

Ако искате да се научите на олимпийски движения, силови възлизания на лост или халки, набирания с тежест или лицеви опори от стойка на ръце, с него това е лесно като детска игра.

Кирил е треньор на състезателната група на CrossFit Dream

Квалификация и сертификати:

  • CrossFit Level 2
  • CrossFit Competitors
  • Aerobic Capacity
  • IKFF – level 1 – тренировки с пудовки
  • IDKBC level 1 – тренировки с пудовки